Ние сме единствената патриотична формацияБългария има нужда от независим президент,

...
 Ние сме единствената патриотична формацияБългария има нужда от независим президент,
Коментари Харесай

Костадин Костадинов:Предлагаме мерки срещу демографската катастрофа

 
Ние сме единствената патриотична групировка България има потребност от самостоятелен президент, а не от следващата марионетка Ако някой си мисли, че ще държи Възраждане отвън Парламента още дълго, време доста се лъже Ако влезем в еврозоната, нямаме механизъм за излизане от там На 14-ти ноември не водим борба за президентския пост, а се борим за бъдещето на България, споделя водачът на Възраждане доктор Костадин Костадинов в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
- Г-н Костадинов, какво Ви стимулира да влезете в борбата за президентския пост?

- На 14 ноември няма борба за президентския пост, има борба за бъдещето на България. Това е битка за оцеляването на нашата страна, в която  ние би трябвало да хвърлим безусловно целия си запас. Имаме опция за действителна смяна, тъй като за пръв път в актуалната ни история сме изправени пред избори, които ще съчетават избор на държавен глава, избор на законодателна власт в лицето на Парламента и избор на произлизащата от законодателната власт изпълнителна власт в лицето на Министерски съвет, дотолкоз, доколкото той се избира от Парламента. В тази обстановка предвид на все по-засилващата се  икономическа и финансова рецесия, всяка една сериозна политическа организация и всеки един сериозен политически лидер би трябвало да поемат своята отговорност, с цел да дадат най-хубавото за България, тъй като сега Родината е в заплаха. Ето за какво ние сме длъжни да поемем своята отговорност като българи, като жители, като мъже, тъй като в случай че загубим тази борба, няма да имаме опция за реванш. Като ръководител на нашата организация трябваше да извърша задачата, която ми беше сложена от Организационния съвет на Възраждане, а точно: да бъда претендентът за президент и да съставлявам нашите хрумвания, да споделя нашите визии за бъдещето на България на най-високото място, където е допустимо в този съответен случай - на дебатите за избор на държавен глава.

- Какво съгласно Вас би трябвало да се промени на " Дондуков " 2?

- България има потребност от самостоятелен президент, а не от следващата марионетка на американското посолство. Необходимо е да реализираме възраждането на българската държавност, възобновяване на българската самостоятелност, отхвърлянето на срамния и извънредно позорен за нас васалитет на Съединени американски щати, възобновяване на българската икономическа мощност, възобновяване на българската индустриална мощност, възобновяване на българската отбранителна мощност, запазването на българската просвета, възобновяване на българското обучение и по този начин нататък. Ето за какво ние предлагаме на българските гласоподаватели моята кандидатура за президент, с цел да им дадем опция да изберат сред зависимостта и независимостта на страната ни.

- От кои гласоподаватели, с изключение на симпатизантите на Възраждане, очаквате поддръжка за президентския избор?

- На президентския избор чакаме поддръжка от всички, които желаят България да бъде свободна, самостоятелна, обединена и благоденстваща  страна - такава, каквато са я виждали нашите възрожденци и националните ни герои през XIX и XX век.Български жители, които желаят това, има в средите на безусловно всички политически разцветки в политическото пространство. Разчитам на поддръжка от безусловно всички, тъй като президентът не е избиран от една партия, той е държавен глава на всички българи. В момента, в който той стане претендент за президент,  престава да има каквито и да било лични и политически пристрастия. Той става бащата на нацията, става лицето на тази нацията.От този миг нататък, без значение дали за него са дали своят вот или не са дали своят вот избрани хора, или пък изобщо не са си създали труда да отидат да гласоподават, той е задължен да съставлява всички тях и да работи за тяхното  положително, тъй че, в случай че желая да бъда президент на България, а аз желая, е належащо да убедя безусловно всички български жители, които ще отидат да избират на 14 ноември, че кандидатурата на Възраждане е тази, която е допустимо най-обединителната. Ние протягаме ръка към всички, които желаят Възраждане на България и всеки един от тях е добре пристигнал, тъй като тази борба за България, която желаеме да спечелим, няма по какъв начин да я спечелим единствено и само с нашите сили и благоприятни условия, заради това ще разчитаме на поддръжката на всички български жители.

- Има ли претендент, който бихте подкрепили на втори тур, в случай че вероятно Вие не участвате на него?

- Не, изрично няма подобен. Ако имаше, ние нямаше да имаме своя кандидатура за президент на тези избори. Точно заради тази причина аз съм претендент, тъй като Възраждане не разпозна претендент, който би подкрепила.  Кандидатът, който все още е президент - Румен Радев, за последната една година смъкна доста маски от себе си и се оказа, че в действителност по никакъв метод не се разграничава от ръководещите преди него. Възраждане беше първата политическа организация, която излезе на митинг против режима на ГЕРБ и ВМРО-БНД. Тогава ние подкрепихме Радев и чакахме, че когато той има опция, ще организира друга политика. Неговото държавно управление обаче продължи въвеждането на античовешките ограничаващи ограничения, продължи проекта за сключване на еврото, изпрати питане за закупуването на още осем хартиени самолета от Съединените щати, макар че самият Радев беше подложил тази договорка на несъгласие. Неговото държавно управление съобщи, че желае непознат надзор над българските финанси посредством проекта за възобновяване и развиване, неговото държавно управление безусловно по никакъв метод не демонстрира друго държание във връзка с обучение, опазване на здравето, финанси, вътрешна и външна политика от държавното управление на Борисов и Каракачанов. Как бихме могли да подкрепим него или който и да било различен претендент?

- Засега социолозите слагат Възраждане на " ръба " на 4-процентовата преграда за влизане в Парламента, очаквате ли, че партията Ви ще бъде показана в идващото Народно заседание?

- Когато бях студент, преподавателите ми обясняваха с усмивка на разположение да не си мислим, че изпитите се вземат, а че те ни ги дават. Наскоро приказвах с някогашен депутат от по този начин наречените патриоти, който ехидно ми сподели, че каквото и да вършим, да не си мислим, че ще влезем в Парламента.  Точният му изказ беше: " Американците няма да ви пуснат ". По неговите думи скоро бил ходил в американското посолство и му споделили: " Няма да пуснем Възраждане ".Истината е, че в българския парламент има система на допуск, следена от едно посолство. То дефинира състава на българския министерски съвет, дефинира кой да бъде българският министър-председател и кои да бъдат министрите. Факт е, че в момента  ръководещите ресорите опазване на здравето и обучение, а и самият министър-председател, са хора, свързани с фондация " Америка за България ". Според нашите социолози  не сме на ръба, а много над него и от дълго време трябваше да сме част от българския парламент. Въпросът е, че не е значимо какво демонстрират нашите социологически изследвания, а какво ще покажат резултатите на ЦИК.На 11 юли, макар че имаше електронно гласоподаване и опция протоколите да бъдат обработени безусловно за минути, резултатите се бавеха три дни - колкото и предния път, когато имаше хартиени бюлетини. Тук е мястото да кажа, че в случай че някой си мисли, че ще държи Възраждане отвън Парламента, още дълго време доста се лъже.  Ние ще управляваме България с поддръжката на българските жители. Влизането на Възраждане в 47-то Народно заседание не е цел за Възраждане, властта не е цел за нас, а средство за възобновяване на реда, законността, държавността, сигурността, образованието, опазването на здравето и всичко останало, за което се сещате, че има потребност от възстановяване  в страната ни.

- В случай че Възраждане влезе в Парламента, с кои партии и обединения ще търсите съдействие и възможна коалиция? С кои не бихте се коалирали при никакви условия?

- Винаги сме казвали и поредно следваме позицията, че Възраждане няма да взе участие в безпринципни обединения. Не бихме водили диалози с партиите, формирани на етническа и религиозна основа, тъй като това са противоконституционни субекти и самата Конституция ги не разрешава. За страдание по проблема с двойното поданство на Кирил Петков самият президент Румен Радев съобщи в своя позиция до Конституционния съд, че това дело нямало смисъл и трябвало да се приключи, защото към този момент нямало длъжностен кабинет. Или с други думи казано, Конституцията е незачетена в тази ситуация на този проблем от самия президент.

- Ако влезете в Парламента, в коя част на залата ще седнете с Вашите депутати - лявата, дясната или в средата? Къде се виждате в политическия набор?

- Един от основополагащите правила в конфуцианската идеология, която, може да се каже, управлява една от страните, борещите се за първо място по мощ в света - Китай, е: Не е значимо дали котката е бяла или черна, значимо е дали лови мишки. В съответния случай има значение не в кой завършек на залата ще седнем, а това, какви тъкмо оферти и законопроекти ще насочваме, какви тъкмо позиции ще пазиме. Крайно време е това да бъде правилото, по който да се дефинира тежестта на една или друга политическа мощ в българския парламент.

- Каква политика ще организира " Възраждане " в Народното събрание?

- На първо място ще предложим пакет от законови ограничения, с които да се регламентират законовите основи за превъзмогването на демографската злополука. Нужно ни е държавно обмисляне за идващите най-малко 25 години и бюджет, който да подсигурява демографската регенерация на България. На второ място, промени в законите, които касаят най-важните съгласно нас браншове за развиването на страната - опазването на здравето, образованието, сигурността - вътрешна и външна (армия, полиция и служби за сигурност), просвета, стопанска система, финанси и правосъдна промяна. Нашата работа като народни представители на патриотично мислещите българи ще бъде да пазиме позиции, от които да стартира възраждането на българската държавност. За да стане това, би трябвало да имаме мощни фундаменти на страната и на държавността. В момента такива няма, тъй като на процедура страната я няма, тя съществува единствено като нереалност.

- Вие сте пореден съперник на въвеждането на еврото като публична валута в България. Продължавате ли да настоявате за осъществяване на референдум по този въпрос? Не смятате ли, че ние към този момент на практика индиректно сме приели еврото с въвеждането на валутния ръб?

- Не, несъмнено! Първо, валутния ръб сме си го поставили ние и в случай че желаеме още на следващия ден можем да го свалим. Второто нещо е, че в този момент валутният ръб е " вързан " към еврото, само че на следващия ден може да бъде " вързан ", да кажем, към $ или която и да е друга валута и решението за това е наше. Ако влезем обаче в еврозоната, нямаме механизъм за излизане от там и ние освен считаме, че би трябвало да има референдум по този въпрос, само че и нашата позиция е, че въобще не трябва да се вкарва. Това е нездравословна мярка, която ще доубие финансовата и икономическата ни непоклатимост и ще ни ликвидира като народ. Най-лошото е, че въвеждането на еврото ни се показва като нещо, което ще даде благополучие. Нищо сходно, и практиката на страните, които са го въвели преди нас, го демонстрира. Няма страна в Европейския съюз, която да е добре с тази валута и да желае еврото, с изключение на Германия, която го измисли.

- Възможно ли е да се възвърне обединението сред патриотичните обединения за бъдещо общо явяване на избори? Бихте ли си партнирали с някои от останалите патриотични обединения?

- В България друга патриотична групировка няма. Нека не гледаме етикетите, а наличието. Има доста обединения, които се показват като патриотични, само че делата им приказват друго. Те са близки до тази на националните предатели, обслужващи непознати ползи. Точно затова тези хора не са патриоти, а псевдопатриоти и ние ще настояваме техните закононарушения да бъдат разследвани и да понесат отговорност за закононарушенията си към републиката, а точно: за измама, вредителство, бойкот и национална измяна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР